Logopediepraktijk Spraakplein, Delft & Den Haag

Volgende week hebben wij verschillende inloopspreekuren waar u met al uw vragen terecht kunt rondom alle logopedische…

Geplaatst door Logopediepraktijk Spraakplein, Delft & Den Haag op Donderdag 6 juni 2019

Volgende week hebben wij verschillende inloopspreekuren waar u met al uw vragen terecht kunt rondom alle logopedische vragen. Het inloopspreekuur is gratis en geheel vrijblijvend. U kunt zonder afspraak binnen lopen.

Data, tijdstippen en het adres:
Dinsdag 11 juni van 11.30 tot 13.00 uur (Aart van der Leeuwlaan 10c)
Donderdag 13 juni van 10.30 tot 11.30 (Aart van der Leeuwlaan 10c)
Donderdag 13 juni van 09.00 tot 10.30 uur (Händellaan 108c)

Wie weet tot dan!

Logopediepraktijk Spraakplein, Delft & Den Haag

https://www.facebook.com/LogopedieSpraakplein/photos/a.444472472555576/869600260042793/?type=3
Mijn naam is Barbara Cornelisse. Ik ben 9 jaar werkzaam als logopedist en heb in deze jaren veel ervaring opgedaan rondom verschillende hulpvragen. Vanaf mei 2019 ben ik werkzaam zijn bij Logopediepraktijk Spraakplein voor 4 dagen per week.

Logopediepraktijk Spraakplein, Delft & Den Haag

✨ Aandacht voor autisme tijdens ‘Dag van de logopedie’ ✨Begeleiding van cliënten met een autistische stoornis staat…

Geplaatst door Logopediepraktijk Spraakplein, Delft & Den Haag op Woensdag 6 maart 2019

✨ Aandacht voor autisme tijdens ‘Dag van de logopedie’ ✨

Begeleiding van cliënten met een autistische stoornis staat dit jaar centraal tijdens de internationale ‘Dag van de Logopedie’ op 6 maart 2019. Niet alleen is er aandacht voor de aandoening, maar ook voor mogelijkheden betrokkenen daarbij te helpen. Veel mensen weten namelijk niet dat een logopedist ondersteuning kan bieden bij het omgaan met autisme.

Mensen met wat officieel heet ‘een stoornis in het autistisch spectrum’ hebben moeite met communiceren. Ze worden vaak verkeerd begrepen en vinden het lastig contacten met anderen te leggen. Kinderen zijn vaak sociaal onhandig en vallen bijvoorbeeld iemand steeds in de rede. Ze nemen iets letterlijk dat figuurlijk is bedoeld. Dat leidt vaak tot onduidelijkheden en ergernissen.

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum is inhoud en gebruik van taal ingewikkeld. Dat staat geheel los van hun intelligentie en sociale omgeving. Autisme komt voor bij één op de honderd Nederlanders. Logopedie kan ze ondersteunen omdat communicatie kern van het vakgebied is.

De logopedist kan de kwaliteit van leven van betrokkenen en hun omgeving verbeteren door concrete begeleiding, in samenwerking met de cliënt, ouders en andere zorgverleners. Belangrijk is daarbij uit te gaan van de manier van denken van mensen met autisme. Dat vergt bijzondere vaardigheden. Logopedisten kunnen daarin gespecialiseerd zijn. Hulp door een logopedist maakt in Nederland onderdeel uit van het basispakket van de zorgverzekering.

WhatsApp Bereik ons via WhatsApp
Inline
Inline